Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Madártej

2009.09.05

Kép Kép 4 tojás
1 l tej
3 vaniliáscukor (egyik Bourbon)
1 vaniliaízű pudingpor
1 ek. liszt
4-5 ek. cukor
3/4 l tejet 2 vaniliáscukorral felteszünk forrni.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a forrásban lévő tejbe evőkanállal galuskákat szaggatunk belőle, majd kifőzzük, vigyázzunk, hogy a tej ki ne fusson. Ha kifőtt kivesszük a galuskákat egy tányérra. Ezután 1 ek. lisztet a pudingporral, a tojások sárgájával, a cukorral, és a Bourbon vaniliáscukorral, a maradék tejjel simára keverjük. Ezt a galuskafőzésből maradt tejjel összefőzzük. Ha nagyon sűrű még öntünk hozzá tejet. Ha kihűlt jénai tálba öntjük és rátesszük az előzőleg kifőtt tojáshab galuskákat. Hűtve fogyasztjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.