Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bográcsos pásztorhús

2010.08.19

Kép Kép Hozzávalók:
olaj
1 nagyfej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek. pirospaprika
70 dkg birka vagy sertéscomb
őrölt bors
őrölt kömény
vegeta
50 dkg tarhonya
4 szem krumpli
1 paprika
1 paradicsom

A forró olajban megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, paprikát és húst. Kicsit dinszteljük, majd beletesszük a fűszereket és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Fedővel letakarva puhulásig főzzük. Közben, ha kell a szaftját langos vízzel pótoljuk.

Végül hozzáadjuk az apróra kockázott krumplit, és a sütőben szárazon megpirított tarhonyát.
Felöntjük a tarhonyához képest 2-3 szoros mennyiségű forró vízzel.
Alacsony lángon gyakori kevergetés mellett, fedő alatt készre pároljuk.

Ha elkészült, elzárjuk a tüzet, és fedő alatt, konyharuhával letakarva még legalább fél óráig hagyjuk párolódni, utána tálaljuk.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.