Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gombás-tejszínes csirkeragu burgonyafedővel (Böbsi)

2009.09.05

1 db csirkemellKép
1 kisebb vöröshagyma
20 dkg gomba
1-1 zöld és piros húsú paprika
olaj, só, bors
3 dl tejszín
2 evőkanál liszt
1 csokor petrezselyem
4-5 nagyobb szem krumpli
3 tojás sárgája
8 dkg vaj
őrölt szerecsendió
A csíkokra vágott csirkét forró olajban megpirítjuk, rádobjuk a karikázott vöröshagymát, kockázott gombát.
Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt puhára pároljuk, majd hozzáadjuk a paprikacsíkokat.
2 dl tejszínben elkeverjük a lisztet, a húsra öntjük, forraljuk, újra sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a petrezselymet.
A krumpliból, 1 dl tejszínből, vajból, tojás sárgájából, sóval, szerecsendióval fűszerezve krumplipürét csinálunk, jó habosra keverjük.
A ragut mély jénai tálba simítjuk, rásimítjuk a krumplipürét, és előmelegített sütőben pirulásig sütjük. Kb: 45 perc

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.