Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Grillezett polenta (Nyárikonyha)

2011.06.19

polenta.jpgA recept Nyárikonyhától származik.

 

Elkészítési idő : 25 - 30perc
Mennyiség : 4 – 6 adag

Hozzávalók:
300 g kukoricadara
4-5 tk. vegeta
25 g vaj
olaj

Egy vastag talpú edénybe vizet vagy alaplevet forrásig melegítek. Folyamatos keverés mellett beleszórom a kukoricadarát.
Alacsony hőmérsékleten kb. 30 percig főzöm (egyes források szerint folyamatos keverést igényel, mindenesetre gyakran nézzünk rá). Szükség szerint a folyadékot pótolom. A polenta akkor van kész, mikor elválik az edény falától.
A kész polentába belekeverem a vajat és lapos olajozott tepsibe, üveg felületre simítom (kb. 1cm vastagságúra).
A lehűlt polentát tetszőleges formára vágom (háromszög, kocka, csík, ki téglalap, kör), és meggrillezzem mindkét oldalát.