Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Majonézes saláta formában dermesztve (Mohakonyha)

2010.04.07

Kép

Hozzávalók:
50 dkg fagyasztott franciasaláta mix

bors
6 evőkanál majonéz
3 evőkanál tejföl
2,5 dl
zöldségleves/húsleves/víz
20 g zselatin ( nem tortazselé!)
5 tojás

díszítés: 1 piros kaliforniai paprika, 1 csokor petrezselyemzöld

 1.  A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. A franciasaláta mixet kevés sós vízben puhára főzzük. Rögtön leszűrjük és hagyjuk teljesen kihűlni.

A majonézt a tejföllel, sóval, borssal elkeverjük, bátran ízesítsünk, nehogy a végeredmény sótlan legyen!

A mártást összekeverjük a zöldségekkel.

2,5 dl zöldséglevesben elkeverjük a zselatint és folytonos keveréssel kis lángon feloldjuk benne. Félretesszük hűlni.

Az őzgerincformát kibéleljük folpackkal úgy, hogy túlnyúljon a formán minden irányban. A zselatinos levet hozzákeverjük a majonézes salátához.

 2.  A saláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban beletesszük a kemény tojásokat. 

 3.  Befedjük a saláta másik felével és ráhajtjuk a fólia széleket minden irányból. A formát az asztalhoz ütögetjük,hogy egyenletesen kitöltse a saláta. Hűtőbe tesszük legalább 5 órára, de jobb, ha egy éjszakát tud dermedni.

 4.  Másnap a tálalótálra borítjuk, eltávolítjuk róla a fóliát és tetszés szerint díszítjük piros paprikából kivágott virágszirmokkal, petrezselyem levelekkel. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.