Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sertésjava brokkolival (Receptvilág)

2010.05.30

Kép

Hozzávalók:
4 szelet sertéskaraj
30 dkg brokkoli tisztítva
10 dkg sajt
10 dkg vaj
4 dl tej
2 dl tejföl
2 tojássárgája
5 dkg liszt
olaj

bors

A brokkolit tisztítás után forró vegetás vízben előfőzzük pár percig, majd leszűrjük. A karaj szeleteket kissé kiverjük, megsózzuk, kicsit állni hagyjuk, majd lisztbe mártva kevés olajon, serpenyőben elősütjük. Egy tűzálló tálba egymás mellé fektetve letesszük a húsokat, mindegyikre egy adag brokkolit halmozunk, majd merőkanállal rámerjük a mártást. Tetejét megszórjuk a megmaradt reszelt sajttal, majd közepes hőmérsékletű sütőben szép pirosra sütjük.
Mártás: 10 dkg felolvasztott vajban simára keverjük az 5 dkg lisztet, állandó kevergetés közben lassan hozzáöntjük a 4 dl tejet, és sűrűre főzzük, közben sózzuk, borsozzuk. Levéve a tűzről hozzáadjuk a tejfölt, a tojás sárgákat, a reszelt sajt felét, és teljesen simára keverjük. Ezt a mártást öntjük a brokkolira.

 

Az elősütött húsokat tűzálló tálba rakjuk, ráhalmozzuk a brokkolikat, majd a mártást rámerjük. Reszelt sajttal megszórjuk. Szép pirosra sütjük.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.