Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Töltött sült krumpli (Szamóca)

2009.10.03

Kép

Hozzávalók:

közepes  egész burgonyák

étolaj

kolbászkarikák

húsos szalonna- és sonkaszeletkék

sajtdarabok

hagymakarikák


Az egészben hagyott, héjas krumplikat nagyon alaposan megmossuk, kefével lesikáljuk, az esetleg hibás részeiket eltávolítjuk.

Ezután minden krumpliszemet bevagdosunk keresztben kb. 3/4-ed részig 2-3 milliméter vastag szeletekre, de úgy, hogy a krumpli alja egyben maradjon. A krumpliszemeket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. 10-12 krumplihoz kb. Egy szilikonecset segítségével minden burgonyaszemet jól bekenünk sós étolajjal úgy, hogy az olaj a vágásokba is befolyjon. A krumplik tetejét is megsózzuk. A tepsit 200 fokos sütőbe rakjuk és a krumplikat puhára sütjük. A sütési idő kb. 35-40 perc, de függ a krumplik nagyságától és a bevágások sűrűségétől is. A sütés vége felé a krumplik vágásaiba vékony sajtszeleteket, hagymakarikákat, szalonna- és sonkaszeleteket, kolbászkarikákat rakunk. A megtöltött krumplikat még tíz percre visszatoljuk a sütőbe. Az így elkészített burgonya belül puha, kívül ropogós és nagyon finom. Kiváló önmagában is (esetleg valamilyen salátával), de köretként is remek.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Töltött krumpli

(Szamóca, 2010.09.29 15:03)

Szia!
Örülök, hogy neked is ízlett! :)
http://www.recept-oldal.hu/cikkek/husos-etelek/sult-krumpli-toltve