Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Újévi kocsonya

2010.01.02

Kép Kb. 10-12 kocsonyás tálra való adag

Hozzávalók:
1 hátsócsülök
4 köröm
1 kg
bürke
4-5 db babérlevél
4 fej fokhagyma
fél marok egész bors
6 ek. Vegeta
Kb. 1 ek. Só
8 db szárított fűznivaló fűszerpaprika
2 cs. zselatin

A húst feltesszük főni kb. 10 liter hideg vízben. Ha forr, lehabozzuk, majd beletesszük a többi hozzávalót. Ha megfőtt a hús, tálakba szedjük a húsokat, a levet leszűrjük egy fazékba. A forró léről leszedjük a zsírt, majd belekeverjük a zselatint. Végül a húsra merjük a levet.

Hideg helyen hagyjuk megdermedni a kocsonyákat, másnap pedig kiosztjuk a rokonoknak.  :)

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

belubi@citromail.hu

(belubi, 2011.03.01 19:15)

A finom házi kocsonya csak akkor finom valóban, ha zselatin nélkül készül. Az, hogy nélküle is tökéletesen megdermedjen, az 1kg bőrke, meg a körmök bőven elegendők hozzá. Lassan 3-4 órát is főzni kell!