Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Zselici sztrapacska

2009.11.29
Kép Kép 25 dkg túró
25 dkg liszt
3 tojás
kevés víz

pár szelet szalonna
1 kisdoboz tejföl

A túróból, a lisztből, a tojásokból kevés vízzel nokedlitésztát készítünk. Majd a szokásos módon kiszaggatjuk és főzzük sós vízben.
Közben a szalonnát apróra kockázzuk és zsírjára pirítjuk.
Ha a nokedli megfőtt, jénai tálba teszünk egy keveset belőle, ezt meglocsoljuk a szalonna pörcös zsírral, erre jön megint egy kis nokedli, megint szalonna, majd megint egy réteg nokedli. A tetejét tejföllel megkenjük és a maradék szalonnás zsírt ráöntjük. Előmelegített sütőben fedő nélkül közepes lángon fél óra alatt összepirítjuk.
Tejföllel tálaljuk.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.