Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cukorborsófőzelék

2009.12.30

Kép 1 vöröshagyma
0,5 kg cukorborsó
3 tk. vegeta
4 ek. liszt
olaj
1 kicsi tejföl

A hagymát apróra szeljük és kevés olajon üvegesre dinszteljük. Majd felönjtük vízzel és beletesszük a cukorborsót. és a vegetát. Fél óra alatt puhára főzzük. Ezután rántást készítünk: 2 ek. lisztet, pici pirosparikával, és annyi olajjal, hogy folyós legyen, összekeverünk. 1-2 percig főzzük, míg gyöngyözni kezd, majd gyorsan a cukorborsóhoz keverjük. Pár percet forraljuk. Levesszük a tűzről.
Habarást készítünk: 2 ek. lisztet egy kispohár tejföllel simára keverünk. Pár kanál főzeléklevet teszünk bele a hőkiegyenlítés miatt. Majd a főzelékbe keverjük. Pár percig forraljuk. Pörkölttel tálaljuk. 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Ginakonyhaja

(Gina, 2011.07.03 20:03)

Én minden főzelékbe szoktam tenni. Így lesz igazán sűrű, főzelék jellege.

;)

(Kata, 2011.08.24 03:13)

Mar ''regota'' probalkozom, mindenfele praktikval, de valahogy egyiksem sikerult. (Valoszinu ez az en hibam is). Na de ez valami isteni. Nem csomos, nem hig, finom...szupeeeer. Koszonom szepen

Re: ;)

(Ginakonyhaja, 2011.08.24 12:19)

Kedves Kata!
Nagyon örülök, hogy sikerült!
Nem vagyok szentbalázsi.
Üdv!

szentbalázs

(b.kati, 2011.07.03 18:34)

miért teszel rántást és habarást is a főzelékbe?

Re: szentbalázs

(Kata, 2011.08.24 03:15)

b.kati: Te szentbalazsi vagy??