Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Krumplifőzelék fasírttal

2009.09.05

Kép 4-5 szem krumpli
2-3 ek. vegeta
1 vöröhagyma
3 babérlevél
4 ek. liszt
pirospaprika
tejföl
olaj

A krumplit feltesszük főni annyi vízben, hogy ellepje. Beletesszük a félbe vágott hagymát, vegetát, babérlevelet, majd puhára főzzük.
Rántást készítünk: 2 ek. lisztet, pici pirosparikával, és annyi olajjal, hogy folyós legyen, összekeverünk. 1-2 percig főzzük, míg gyöngyözni kezd, majd gyorsan a krumplihoz keverjük. Pár percet forraljuk.
Levesszük a tűzről.
Habarást készítünk: 2 ek. lisztet egy kispohát tejföllel simára keverünk. Pár kanál főzeléklevet teszünk bele a hőkiegyenlítés miatt. Majd a főzelékbe keverjük. Pár percig forraljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Fasírt

(Pisti, 2016.09.27 11:43)

Hol a fasírt?