Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lencsefőzelék fasírttal

2009.09.05

Kép 1 cs. lencse
3 babérlevél
2 gerezd fokhagyma
1 szelet füstölt szalonna
2 tk. vegeta
4 ek. liszt
olaj
1 kicsi tejföl

1 csomag lencsét vízben felteszünk főni. Beletesszük a babérlevelet, a szalonnát, a vegetát és puhára főzzük. Majd rántást készítünk: 2 ek. lisztet, pici pirosparikával, és annyi olajjal, hogy folyós legyen, összekeverünk. 1-2 percig főzzük, míg gyöngyözni kezd, majd gyorsan a lencséhez keverjük. Pár percet forraljuk. Levesszük a tűzről.
Habarást készítünk: 2 ek. lisztet egy kispohát tejföllel simára keverünk. Pár kanál főzeléklevet teszünk bele a hőkiegyenlítés miatt. Majd a főzelékbe keverjük. Pár percig forraljuk. Ezután tálalhatjuk is.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.