Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tarkabab főzelék

2010.01.31

Kép 25 dkg szárazbab
3 babérlevél
2 gerezd fokhagyma
kisebb vöröshagyma
2 tk. vegeta
4 ek. liszt
olaj
1 kicsi tejföl

A babot vízben feltesszük főni. Beletesszük a babérlevelet, a vegetát, a hagymákat és puhára főzzük. Majd rántást készítünk: 2 ek. lisztet, pici pirosparikával, és annyi olajjal, hogy folyós legyen, összekeverünk. 1-2 percig főzzük, míg gyöngyözni kezd, majd gyorsan a babhoz keverjük. Pár percet forraljuk. Levesszük a tűzről.
Habarást készítünk: 2 ek. lisztet egy kispohát tejföllel simára keverünk. Pár kanál főzeléklevet teszünk bele a hőkiegyenlítés miatt. Majd a főzelékbe keverjük. Pár percig forraljuk. Ezután tálalhatjuk is.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

áztatni!

(Pbalynt, 2012.04.19 19:02)

NE felejtsd el beáztatni órákkal előtte/előző este a babot, különben 2-3 ÓRÁS főzési idővel számolhatsz....

Re: áztatni!

(Ginakonyhája, 2012.04.20 08:26)

Hát ez babtól függ. Ha friss babból csinálod nem kell beáztatni.