Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Zöldbabfőzelék

2010.02.14

Kép 1 vöröshagyma
1 üveg zöldbab
3 tk. vegeta
4 ek. liszt
olaj
1 kicsi tejföl

A hagymát apróra szeljük és kevés olajon üvegesre dinszteljük. Majd beletesszük a zöldbabot és a vegetát, felöntjük vízzel. Kicsit főzzük. Ezután rántást készítünk: 2 ek. lisztet, pici pirosparikával, és annyi olajjal, hogy folyós legyen, összekeverünk. 1-2 percig főzzük, míg gyöngyözni kezd, majd gyorsan a zöldbabhoz keverjük. Pár percet forraljuk. Levesszük a tűzről.
Habarást készítünk: 2 ek. lisztet egy kispohár tejföllel simára keverünk. Pár kanál főzeléklevet teszünk bele a hőkiegyenlítés miatt. Majd a főzelékbe keverjük. Pár percig forraljuk. Csirkepörkölttel tálaljuk. 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.