Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csirkepörkölt nokedlivel

2009.11.22

Kép 1 közepes fej vöröhagyma
6 alsó vagy felső csirkecomb
1 ek. pirosarany
2-3 tk. pirospaprika
1 Maggi pörköltszaft kocka
1 ek. Maggi paprikás fűszervarázs
pici bors
pici kömény
2-3 tk. vegeta
0,5 l víz
1 paradicsom
1 paprika

 A vöröshagymát apróra vágva kevés olajon megpirítjuk, beledobjuk a felaprított paradicsomot és paprikát, valamint combokat. Tovább dinszteljük. Majd a tűzről levéve beletesszük a pirosaranyat, a pirospaprikát, a pörköltszaft kockákat, a Maggi paprikás fűszervarázst, a borsot, a köményt, és az ételízesítőt.
Felengedjük a vízzel. Puhára főzzük a húst.

 

Frissen főzött nokedlivel tálaljuk. (0,5 kg lisztet annyi vízzel összekeverünk, hogy galuskasűrűségű tésztát kapjuk, ízlés szerint sózzuk. Forró, só vízbe nokedliszaggatóval beleszaggatjuk. Ha feljöttek a nokedlik még pár percig főzzük, majd leszűrjük egy tálba és kevés olajjal összegforgatjuk.)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.