Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fokhagymás tejfölben pácolt pulykamell tepsis reszelt krumplival

2010.09.11

Kép

A húshoz:
1 kg
pulykamellfilé
1 kis pohár tejföl
2 tojás
4 gerezd fokhagyma
1 ek pirospaprika

bors
liszt

A körethez:
1 kg
burgonya
5 dkg margarin
5-10 dkg füstölt sajt

2,5 dl
tejszín

Egy mélyebb edényben elkészítjük a pácot: a tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A pulykamelleket vékonyra felszeleteljük és alaposan beleforgatjuk a pácba.

Lefedjük, és egy napra hűtőbe tesszük.

Másnap a köretet készítjük el először, amihez a krumplit jól megmossuk, héjában megfőzzük, majd meghámozzuk.

Egy jénait kikenünk margarinnal, és a kihűlt krumplit nagy lyukú reszelőn belereszeljük. Megsózzuk, megöntözzük a tejszínnel, margarindarabkákat teszünk rá és ráreszeljük a sajtot,. Előmelegített sütőben 220 fokon pirulásig sütjük.

Amíg a köret a sütőben van, a húsokat a pácból kiemeljük, lisztbe forgatjuk, és olajban megsütjük.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.