Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hagymás rostélyos boros-mustáros mártással

2012.01.22

hagymas.jpg

A recept a Mindmegette oldalról származik.

Hozzávalók:

4 db rostélyos szelet, csont nélkül (kb. 20 dkg/szelet)
A páchoz:
olaj
mustár
őrölt
feketebors
Valamint:
1 dl száraz bor

4 közepes fej
vöröshagyma
liszt
kevés őrölt piros
paprika
5 dkg vaj

A kb. 1 cm vastag hússzeleteket kicsit kiklopfolom. Olaj, mustár, bors keverékkel bőven bekenem, dupla fóliába csomagolom, és a hűtőben érlelem legalább egy éjszakát (de jobb, ha 4-5 napig is érleljük).

A hagymákat keresztben felkarikázom, karikáira szedegetem, és egy nylon zacskóban kevés pirospaprikával kevert liszttel összerázom. Bő forró olajban több adagban kisütöm, papírtörlőre szedem, enyhén sózom.

Az olajból letöltök, annyit hagyok csak, amiben a húsok megsülnek.
A pácolt húsokat sózom, esetleg még borsozom, és forró olajban mindkét oldalát kb. 5-5 perc alatt pirosra sütöm. Kb. fél dl vizet öntök alá, és saját levében lassan, puhulásig párolom, újra zsírjára sütöm.

A puha húsokat félreteszem, a visszamaradt pecsenyeléhez öntöm a bort, jól kiforralom, átszűröm, majd vajjal, kevés mustárral, pici cukorral összeforralom a mártást.


Tálalásnál a hússzeleteket meglocsolom a mártással és ráhalmozom a hagymakarikákat.

Köretnek sültkrumplit készítettem:
Kb. 6 közepes méretű krumplit hasábokra szeltem, feltettem főni sós vízben. Mikor épp elkezdett gyöngyözni a víz, leszűrtem és konyharuhára borítottam. A gőz gyorsan megszárította a krumplihasábokat, ezután bő, forró olajban kisütüttem. Így lesz kivül ropogós, belül omlós a krumpli.