Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Íjászmester kedvence

2010.05.09

Kép  Kép

Hozzávalók:
2 csirkemell
12 dkg vékony szelet húsos szalonna
1 közepes vöröshagyma

4 dkg liszt

A tésztához:
15 dkg liszt
2,5 dl sör
2 tojás
2 evőkanál olaj
1 csapott mokkáskanál só

A sütéshez: olaj

 

A csirkemellet kicsontozzuk, bőrét lehúzzuk. A húst 2 centis kockákra, a szalonnát és a hagymát hasonló vastagságú szeletekre vágjuk. Váltakozva 4 hurkapálcára (vagy nyársra) húzzuk úgy, hogy a végére hús kerüljön, sózzuk, majd lisztben meghempergetjük.

A tésztához a lisztet a sörrel, a tojássárgájával és az olajjal simára keverjük, megsózzuk, a kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk. A nyársakat ebbe a masszába mártjuk, majd bő, forró olajban megsütjük. Ha kész, jól lecsepegtetjük, a hurkapálcát óvatosan kihúzzuk, és a közben tömbbé összesült húst ferdén fölszeleteljük.

Köretnek vajon párolt zöldség illik hozzá.

 

Forrás: Millenniumi Receptlexikon: Ezer év magyar receptjei/ Bp.: Axel-Springer-Budapest Kiadó, 2000.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.