Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mustáros kéregben sült csirkemell, csőben sült burgonyával

2010.03.30
Kép A húshoz:
0,5 kg csirkemell
4-5 ek. mustár
3-4 ek. olaj
2-3 gerezd fokhagyma

bors

A csirkemellet vékony szeletekre vágom, sózom, borsozom, és bepácolom a zúzott fokhagyma és a mustár, olaj keverékével. 30 percig hagyom állni.
Ezután kevés olajon palacsintasütőben megsütöm.

A krumplihoz:
1 kg krumpli
5 dl főzőtejszín
2 ek. liszt
1 dl tej
2 ek. olvasztott vaj
2-3 gerezd fokhagyma
szerecsendió

bors
sajt

A krumplit vékony karikákra szelem és beleteszem egy hosszúkás jénai tálba.
3-4 ek. tejszínt 2 ek. liszttel csomómentesre keverek, majd hozzáadom a többi tejszínt, a tejet, vajat, borsot, szerecsendiót és az egészet felfőzöm, míg sűrűsödni kezd. Majd ráöntöm a megsózott krumplira, reszelt sajttal megszórom és 200 fokon 50 percig sütöm.


 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.