Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Oldalas krumpligancával (Bódi Margó)

2011.02.20

Kép Kép Hozzávalók 4 személyre:

1 kg oldalas
1 kg savanyúkáposzta
1 kg burgonya
1/2 kg liszt
1 dl olaj

bors

A burgonyákat meghámozom, kockákra vágom, és sós vízben puhára főzöm. A levét elteszem egy tálba, mert később szükségem lesz rá. A burgonyákat összetöröm, visszateszem a tűzre és a levét folyamatosan visszaadagolom rá. Közben lisztet szórok hozzá, folyamatosan kevergetem, nehogy összecsomósodjon. Addig főzöm, amíg sűrű masszát nem kapok. Ha kihűlt, teszek bele két tojást, jól elkeverem és félrerakom.

A savanyú káposztát leöblítem, jól kicsavarom, kinyomogatom belőle a vizet. Tálba rakom, megsózom, megborsozom, hozzáadom az olajat és jól összekeverem. Egy tepsiben egyenlően eloszlatom, forró sütőben kissé megsütöm. Egy kistányérra kiszedek a káposztából, majd félrerakom. Kanállal a krumpligancából kis galuskákat szaggatok, és szép sorban a tepsiben sült savanyú káposzta tetejére rakom. A félretett savanyú káposztát rászórom. Ezt az egészet visszateszem a sütőbe és negyed órát tovább sütöm.

Az oldalast feldarabolom, két dl olajjal, sóval meghintem, lábosban kis vízzel fedő alatt megpárolom, majd a fedőt levéve ropogósra sütöm.

Az elkészült oldalasokat a savanyú káposzta és a ganca tetejére helyezem. Az oldalas zsírjával kicsit meglocsolom, visszatolom a forró sütőbe, és pár percig összesütöm. Kiveszem a tepsiből és szépen tálra rendezem.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

radics@postafiok.hu

(Tina, 2013.12.03 17:57)

Szia én kipróbáltam a receptet nagyon finom köszönöm .;-)

miklos.platthy@gmail.com

(Platthy Miklós, 2011.12.05 12:30)

Kedves Margó!
Talán két éve, hogy láttam ezt a receptet a TV ben elkésziteni, de ott a káposzta az oldalas egyben párolódott majd mikor megpárolódott a tovább egyben sült az oldalas a krumpligancával. Mi a külöbség kérdezném, különben nagyon finom én rendszeresen elkészítem. A családnak nagyon izlik. Mellesleg én felvidéki származású vagyok és azok az emberek szeretik a savanyúkáposztás ételeket.Tisztelettel Platthy Miklós

Re: miklos.platthy@gmail.com

(Ginakonyhája, 2011.12.05 13:38)

Kedves Miklós!

Én is a TV-ben láttam, onnan származik a recept. Azért így készítettem, mert a káposzta gyorsan megpirul, de az oldalasnak több idő kellett.

Üdvözlettel:
Gina

:)

(Ginakonyhaja, 2011.08.12 07:21)

Kedves Franciska!
Nagyon örülök, hogy ízlett!

maja31@citromail.hu

(Franciska, 2011.08.11 19:36)

Szia!

Tegnap kiprobáltam ezt a receptet nagyon de nagyon finom