Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sörben sült csülök

2010.09.26

Kép Elkészítési idő: 3-3,5 óra

Hozzávalók:

1 db nagyobb méretű csülök
1 kg krumpli
pár szem gyöngyhagyma
flekken fűszerpor
2,5 dl sör

A csülköt megtisztítjuk, befűszerezzük, és római tálba tesszük. Két ujjnyi vizet öntünk alá, majd előmelegített sütőben, lefedve másfél óráig pároljuk.

A krumplit nagyobb hasábokra vágjuk, a hagymát megtisztítjuk.
2-2,5 óra után beletesszük a krumplit és a hagymát, megszórjuk ezt is a fűszerporral, meglocsoljuk a sör felével és lefedve az egészet tovább pároljuk.

Fél óra elteltével, meglocsoljuk a sör maradékával, és tovább pároljuk.

Ha a csülök és a krumpli is megpuhult, kb. 15 percig sütjük még az egészet fedő nélkül, hogy kicsit megpiruljon. Közben párszor a saját levével meglocsoljuk.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.