Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tanyai sertésborda

2010.07.11

Kép Hozzávalók:
25 dkg kockázott bacon szalonna
1 fej vöröshagyma
10-15 dkg sertésmáj
20 dkg csiperke gomba
2 marék cukorborsó
petrezselyemzöld
bors
vegeta
8 szelet sertéskaraj
1 kg krumpli
flekken fűszerpor

A kockázott bacon szalonnát félig kiolvasztjuk, majd hozzátesszük a csíkokra vágott vöröshagymát, és a felkockázott májat. Pár percig pirítjuk, majd vegetával, borssal ízesítjük. Hozzákeverjük a felszeletelt gombát és a cukorborsót. Az egészet addig pároljuk, míg minden megpuhul benne, majd apróra vágott petrezselyemzöldet szórunk rá.

A karaj szeleteket kiklopfoljuk, széleit bevagdossuk. Flekken fűszerporral megszórjuk, és kevés olajon pirosra sütjük.

A krumplit vékony hasábokra vágjuk, konyharuhán jól lecsepegtetjük, és bő, forró olajban ropogósra sütjük. (Sütés közben steak krumpli fűszersót szórhatunk rá.)

Tálaláskor a hasábkrumplira tesszük a karajszeleteket és erre öntjük a ragut.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.