Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vadas marha zsemlegombóccal vagy makarónival

2009.09.05

5-6 szelet marhahúsKép
1 nagyobb fej vöröshagyma
3 babérlevél

3 tk. vegeta
2 ek. liszt
1 kispohár tejföl
4-5 sárgarépa
3-4 petrezselyem
1 tk. citromlé
1 tk. mustár

A hússzeleteket kevés olajon megpirítjuk, majd kiszedjük egy tányérra. A maradék olajban üvegesre pároljuk a hagymát, visszatesszük a húsokat, felöntjük vízzel. Beletesszük hasábokra vágott répákat, a babérlevelet és a vegetát.
Ha a hús megfőtt újra kivesszük őket. A répákat összeturmixoljuk, utána habarást készítünk a tejfölből, lisztből, mustárból, citromléből. A hőkiegyenlítés miatt pár kanál répalevet teszünk a habarásba, majd az egészet összekeverjük és felforraljuk, a húsokat is beletéve.
Főtt makarónival vagy zsemlegombóccal tálaljuk.

 Zsemlegombóc:Kép

1 kenyér héját apróra szeljük, sütőben ropogósra sütjük. Közben nokedlitésztát készítünk: 3-4 tojást, kis vizet, sót és annyi lisztet összekeverünk, hogy könnyű tésztát kapjunk. Ebbe forgatjuk a kenyér kockákat, majd sós vízbe szaggatjuk és kifőzzük. ha leszűrtük kis olajjal összekeverjük.



 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.