Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Beigli

2009.12.25

Kép Ugyanazzal a tésztával készül, mint a pozsonyi kifli

Hozzávalók:
fél kk. porélesztő 2 ek. tejben elkeverve
2 ek. tejföl
2 tojássárgája
16 dkg vaj
6 dkg porcukor
40 dkg liszt
fél kk. sütőpor
csipet só

Lekenéshez:
1 tojássárgája
1 tojásfehérje

Érdemes előtte nap a tölteléket elkészíteni.
Mák: felforralunk 0,3 dl tejet, 5
dkg cukorral, 1 cs vaniliáscukorral, majd beleöntünk 10 dkg darált mákot.  Gyorsan keverünk rajta párat, majd egy tányérba öntjük és elsimítjuk.

Diós: felforralunk 0,3 dl tejet, 5 dkg cukorral, 1 cs. vaniliáscukorral, majd beleöntünk 10 dkg darált diót. Ízlés szerint rumba áztatott mazsolát is tehetünk bele. Gyorsan keverünk rajta párat, majd ezt is tányérra simítjuk.

A hozzávalókat összegyúrjuk, majd a tésztát fél óráig letakarva pihentetjük.
A tésztát elfelezzük, mindkét darabot téglalap formára, kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, majd kalácsszerűen feltekerjük.
Sütőpapírral kibélelt
tepsire tesszük őket.

Tojássárgájával megkenjük, majd fél óráig meleg helyen pihentetjük. Nem kell letakarni. Ha a tojás már nem ragad, megkenjük őket a tojásfehérjével és fél óráig hideg helyen pihentetjük. Ha már ez sem ragad, előmelegített sütőbe tesszük és 5-ös fokozaton pirosra sütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.