Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Diós kalapocskák (No salty)

2010.10.24

Kép

Jól záródó dobozban (nem túl melegen helyen) a sütemény 4 hétig is eláll. Ebből az adagból kb. 45 darab sütemény lesz.

250 g liszt
késhegynyi sütőpor
65 g cukor
1 cs vaníliás cukor
2 tojássárgája
2. ek rum
fél narancs reszelt héja
150 g vaj

Töltelékhez:
100 g darált dió
50 g cukor
2 tojásfehérje
2. ek. rum
fél narancs reszelt héja
2 ek narancslé
40 g apró szemű mazsola


Kenéshez:
1 tojásfehérje felverve
1 tojássárgája
1 ek. tej

A tésztához a lisztet összevegyítjük a sütőporral, és egy nagyobb edénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és sima tésztává gyúrjuk. A töltelékhez a diót a cukorral, aromával, narancshéjjal és a narancslével összekeverjük. A végén hozzákeverjük a mazsolát.
 

A tésztát lisztezett munkalapon, fél cm vastagságúra nyújtjuk, és egy kerek formával (5 cm átmérő) köröket szúrunk ki.

 

A köröket bekenjük tojásfehérjével. Minden kör közepébe teszünk egy mogyorónyit a töltelékből. A tésztát három oldalról a közepéhez összenyomjuk.

 

A tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A tojássárgáját elkeverjük a tejjel, és ezzel a tésztákat megkenjük.

 

180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 15 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.