Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Havas szelet

2009.11.29

Kép Tészta:
40 dkg liszt

1 cs sütőpor
8 dkg cukor
22 dkg margarin
1 ek. rum
4 tojássárgája
kevés tejföl
késhegynyi fahéj
1 kk. só

Tetejére:
25 dkg mazsola
kevés rum
baracklekvár
30 dkg cukor
6 tojásfehérje


A hozzávalókat összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy puha tésztát kapjunk, majd kisodorjuk 1 cm vastag téglalap alakúra és kiolajozott tepsibe helyezzük. Közepes lángon félig megsütjük.
Közben rumba áztatunk a mazsolát. A tojásfehérjét felverjük a cukorral.
Ha a tészta félig megsült baracklekvárral megkenjük, rádobáljuk a mazsolát, és rákenjük a habot. Tovább sütjük, míg a hab picit barnulni kezd. Érdemes pár órát vagy akár 1 napot állni hagyni és utána fogyasztani, hogy az ízek összeérjenek.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.