Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mézeskalács házikó

2009.12.06
Kép Kép Hozzávalók:
25 dkg méz
10 dkg vaj
12,5 dkg porcukor
5 g őrölt fahéj
5 g őrölt gyömbér
3 g őrölt szegfűszeg
3 g kakaópor
50 dkg liszt
3 g sütőpor
1 tojás
csipet só

Díszítéshez:
2 tojásfehérje
50 dkg porcukor

A hozzávalókat összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, majd 1 napig hideg helyen letakarva pihentetjük.
Másnap a tésztát fél centi vastagra kinyújtjuk és kivágjuk belőle a házoldalakat a sablon alapján. Előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.
Ha kihűltek a tészták, a cukrot a tojásfehérjével felverjük, egy zacskóba töltjük a habot, majd pici lyukat vágunk az egyik sarkára. Ez lesz a ragasztó, amivel a házat szépen összeillesztjük és díszítjük.


A sablon innen letölthető: http://www.desszert.eu/files/mezeshaz.pdf

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

ghgfghghhj

(kolompár gina, 2012.02.06 13:49)

sya gina avgyoknagyon jól nézz ki a sűti

ginakonyhaja@gmail.com

(Gina, 2009.12.11 07:32)

Szia Melinda!

Pár másodperc és összefogja a hab a darabokat, mert elég sűrű. Ha az alapra "ráragasztottad" az oldalakat, díszítsd ki, majd utána tedd rá a tetőt, addig kellően megköt és nem fog szétdőlni. A legvégén, ha minden kész, hagyd pár órát száradni, ne mozgasd. Kemény lesz, mint a beton :)
Gina

melinda.ottucsak@gmail.com

(Melinda, 2009.12.10 19:07)

Szia!

Lenne egy kérdésem. A cukros tojásos cucc összefogja a házat rögtön? vagy szilárdulnia kell egy kicsit?
Köszi :

Melinda (lásd Anikó unokahúga :)

hajcsar.aniko@freemail.hu

(Hajcsár Anikó, 2009.12.10 14:54)

Szia Gina !

Aki ennyire ügyes mint Te, annak a Vendéglátóiparban a helye, tessék merni elindulni ebben az irányban, nagyon tehetséges vagy, minden elfogultság nélkül mondom, aki ilyet tud sütni, csak dicséret érte !