Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mézeskalács II.

2010.12.09

Kép
Hozzávalók:
35 dkg méz
15 dkg vaj
20 dkg porcukor
7,5 g őrölt fahéj
7,5 g őrölt gyömbér
6 g őrölt szegfűszeg
6 g kakaópor
75 dkg liszt
4,5 g sütőpor
1,5 tojás
csipet só

Díszítéshez:
2 tojásfehérje
50 dkg porcukor

A hozzávalókat összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, majd 1 napig hideg helyen letakarva pihentetjük.
Másnap a tésztát fél centi vastagra kinyújtjuk és kivágjuk belőle a házoldalakat a sablon alapján. Előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.
Ha kihűltek a tészták, a cukrot a tojásfehérjével felverjük, egy zacskóba töltjük a habot, majd pici lyukat vágunk az egyik sarkára. Ez lesz a ragasztó, amivel a házat szépen összeillesztjük és díszítjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.