Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mézeskalács

2009.12.19

Kép Hozzávalók:
25 dkg méz
10 dkg vaj
12,5 dkg porcukor
5 g őrölt fahéj
5 g őrölt gyömbér
3 g őrölt szegfűszeg
3 g kakaópor
50 dkg liszt
3 g sütőpor
1 tojás
csipet só

Díszítéshez:
1 tojásfehérjeKép
20 dkg porcukor

A hozzávalókat összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, majd 1 napig hideg helyen letakarva pihentetjük.
Másnap a tésztát fél centi vastagra kinyújtjuk és kivágjuk belőle formákat. Előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.

Trükkök:
Ha kihűltek a tészták, a cukrot a tojásfehérjével robotgéppel felverjük, sütőpapírt összehajtunk, ez lesz a nyoKépmózsák, majd  díszítjük a kalácsokat. Érdemes csak éppen egy pici lyukat hagyni a nyomózsákon, hogy szép vékony mintákat rajzolhassunk.

Ha piros alapot szeretnénk, akkor egy kicsi ecset segítségével, piros ételfestékkel fessük át a kalácsot, pár perc száradás után lehet díszíteni.Kép



 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.