Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pompás gyümölcskenyér Zolinak

2010.03.02
Kép Hozzávalók:
12,5 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 cs. vaniliáscukor
4 db tojás
16 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
4 ek. rum
fél cs. citrus mix
1 cs. mazsola
2 marék dió
fél tábla mogyorós-mazsolás csoki
1 narancs héja

Először a diót és a csokit késsel összeaprítjuk, a mazsolát rumba áztatjuk.
A tojások fehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük. Egy másik tálban a maradék cukrot a margarinnal és a vaniliáscukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és tovább keverjük a robotgéppel. Ezután hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, valamint 2 ek. rumot. Ezt is simára keverjük, majd összevegyítjük a tojásfehérjék habjával.
A mazsolát kevés lisztbe forgatjuk, és a felesleges lisztet lerázva adjuk a masszához a többi hozzávalóval együtt.
Egy egyliteres őzgerincformát kibélelünk alufóliával, kiolajozzuk, lisztezzük, majd belesimítjuk a masszát. Az alját az asztal széléhez ütögetjük, hogy a bordákat is kitöltse a tészta. Előmelegített sütőben 155 fokon kb. 1 és negyed óráig sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, akkor egy darab alufóliát teszünk rá. 
Ha kihűlt, lehet szeletelni.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.