Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Zserbó (Andi konyhája)

2010.09.11

Kép

Tészta :
85 dkg liszt
1/2 tk sütőpor
50 dkg margarin
12,5 dkg cukor
3 tojás
2,5 dkg élesztő
kb. 1dl tej.

 

Töltelék :
lekvár
30 dkg dió
30 dkg kristálycukor

 

Kevés tejben egy kis cukorral felfuttatjuk az élesztőt.

A lisztet a sütőporral összekeverjük, a margarint belereszeljük. A cukrot a tojásokkal kikeverjük. Mindent hozzáadunk a margarinos liszthez és jól összedagasztjuk. A többi tejet csak fokozatosan gyúrás közben adjuk a tésztához. Egyszerre soha ne öntsétek az összes tejet a masszához!

A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. A tölteléket pedig 3 egyenlő részre osztjuk.

Egy adag tésztát kinyújtunk, megkenjük lekvárral és megszórjuk egy adag cukros dióval.

Ezt így rétegezzük a 4 tésztával. A felső tésztát lehet egy kicsit nagyobbra nyújtani, hogy befedje a többit.

1 órát kelesztjük, majd sütjük.

180 fokon, kb. fél óra sül készre.

Szigorúan kihűlés után csokival bevonjuk.

Normál gáztepsi méretű sütemény lesz belőle.