Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jól bevált fehér kenyér (Limara)

2010.03.07

Kép

Hozzávalók:
20-25 dkg öregtészta
2,7 dl víz
1 dkg friss élesztő
1 tk. cukor
2 ek. olaj
1 ek. ecet
20 dkg fehér tönkölyliszt
30 dkg BL 80 liszt
2 csapott tk. só

A tésztát robotgéppel dagasztatom. Hagyom duplájára kelni. Mikor szépen megkelt, enyhén lisztezett felületre borítom, ellapogatom a kezemmel, megformázom. Sütőzacskóba teszem, hagyom jó duplájára kelni. Majd pengével bevágom, további 15-20 percig hagyom kelni, vagy míg a bevágások szépen szétnyílnak.

 

Majd vízzel jól bespriccelem, hideg sütőben kezdem sütni. 220-230 fokra állítom, kb. 50-55 percig, vagy míg a kívánt színt eléri.

 

 Mikor kész rácsra teszem hűlni, hideg vízzel lespriccelem.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.